Over Equitans

Over Equitans

Vanuit een oorspronkelijk technische achtergrond ben ik steeds meer gefascineerd geraakt door, en mij gaan toeleggen op, veranderkundige aspecten rondom de arbeidsveiligheid van werknemers in organisaties. Hierbij concentreer ik mij op de gedrags- en cultuurkant van veilig werken, hoe organisaties leren van ongelukken en de rol van persoonlijk veiligheidsleiderschap.

Equitans is ontstaan nadat ik, na bijna 26 jaar bij Shell gewerkt te hebben, in augustus 2010 de stap heb genomen om voor mijzelf te gaan werken.

 Waar komt de naam Equitans vandaan? Equitans is een term uit de biologie en beschrijft een bepaalde knopvorm: de wijze waarop de bladeren van de knop in elkaar gevouwen zijn. In het geval van de equitans knopvorm passen de bladeren als tegenover liggende letters U in elkaar. Voor mij is de equitans knopvorm een mooi beeld, dat past waar ik mij mee bezig houd. De knop staat voor het ‘in de knop’ zitten, het aanwezig zijn van mogelijkheden die tot bloei kunnen komen. De knopvorm van de in elkaar vallende U’s staat ook voor mijn interesse in Theory U van Otto Scharmer als verandermethodologie. U ziet die ook terug in de vorm van het Equitans logo.

Over Jurry

Na mijn HTS Chemische Techniek in Dordrecht ben ik in 1984 bij Shell International gaan werken. Na in Nederland de basis kennis van het olie en gas produceren te hebben opgedaan heb ik vier jaar in Oman gewerkt. Hier heb ik twee jaar als operationeel leidinggevende in Yibal gewerkt en ervaren wat veiligheidsleiderschap in de praktijk betekent. In Brunei heb ik mij bezig gehouden met ‘special projects’ zoals ondersteunende documentatie voor operators, new technology planning en HSE audits. Ook werden in Brunei de eerste stappen gezet met Ajaib, een prototype van een draagbare computer voor operators. De interesse in de gedragsaspecten die bepalend zijn voor succesvolle veranderingen was gewekt. De volgende vijf jaar in Aberdeen bij Shell Expro hebben mij de kans gegeven om in diverse rollen van veranderaar te functioneren. In 2002 zijn wij na 13 jaar buitenland weer in Nederland teruggekeerd en heb ik meegewerkt aan de vorming van Shell EP Europa, een samenwerkingsverband tussen 8 Europese Shell organisaties. Vervolgens kwam SAP op mijn pad en als change manager voor de Europese implementatie was ik verantwoordelijk de ‘user acceptance’. In de tussentijd heb ik via SiOO mij verder geprofessionaliseerd in het verandervak en heb in 2008 mijn masters in Advanced Change Methodologies gehaald. In NAM heb ik mij bezig gehouden met het daadwerkelijk aan het werk krijgen van SAP en de Den Helder showcase is daar een mooi voorbeeld van. In 26 jaar Shell is veiligheid dag in dag uit de rode draad geweest en in 2010 kreeg ik de mogelijkheid om, samen met Kessels & Smit; The Learning Company, de basis te leggen voor een nieuwe veiligheidsprogramma binnen NAM; Bewust Leidinggeven aan Veiligheid. In 2010 ben ik gestopt bij Shell.