Equitans ziet veiligheid ook vooral als een dilemma voor jou als directeur of leidinggevende. Je geeft leiding aan een bedrijf, waar je ook geld mee wilt verdienen of wara je productiedoel of een planning dient te halen. Tegelijk wil je dat je medewerkers weer veilig naar huis kunnen. Dit voelt vaak als een dilemma. Hoe ga je hier mee om? Waar loop je dan tegen aan? Welke keuzes heb je? Hoe vind je de balans tussen de bedrijfstechnische juridische aansprakelijkheid en je eigen morele verantwoordelijkheid?

Intervisie betekent dat jij een vraagstuk of dilemma kan inbrengen waarop anderen jou bevragen en hun visie op jouw vraagstuk geven. Dit helpt jou om jouw vraagstuk eens van een andere kant te bekijken en dat geeft vaak inzicht hoe je met je vraagstuk vervolgens om kan gaan.

Equitans organiseert en begeleidt intervisiebijeenkomsten. Op deze bijeenkomsten ontmoet je andere directeuren of leidinggevenden die ook tegen deze vraagstukken en dilemma’s aanlopen. Deze weten hoe dit is en vaak ook hoe je hier mee om kan gaan. Daarnaast is het prettig om te merken dat je niet enige bent die hier tegen aan loopt. Wij begeleiden deze bijeenkomsten om zo doende te leren van elkaar.